A Sunday in Paris










Sunnuntaiaamuna suuntasin Clignancourtin antiikkimarkkinoille, joilla kuluikin useampi tunti ihmetellessä toinen toistaan oudompia ja kiinnostavampia esineitä. Ihan kaikista kiinnostavista kojuista en saanut kuvia, koska läheskään kaikki myyjät eivät antaneet kuvata.

Ranskassa on Suomea tiukemmat lait kuvaamisesta ja tekijänoikeuksista, mutta silti ärsytti, kun eräs myyjä tuli väittämään, että olin ottanut hänen liikkeestään, vaikka olin vain kulkenut sen ohi kamera kädessä. Hän vaati nähdä kamerani kuvat, vaikka sanoin, ettenotanut kuvia. Eihän minun olisi ollut pakko hänelle näyttää mitään, mutta halusin välttää äänekkään välikohtauksen ja näytin kuvat. Sanoin kuvat näytettyäni, että hänen pitäisi pyytää anteeksi, kun ei uskonut sanaani. Hän hävisi tuhahdellen puotiinsa...

Törmäsin markkinoilla asiakkaaseeni ja totesin nauraen "Mähän sanoin, että kaupungilla tavataan...", tiesin hänenkin tulevan jo viikonlopuksi.

On Sunday morning I headed to Clignancour antique markets an spent there many hours browsnign all the exciting vintage & antique items.

Couldn't take photos of all interesting booths, as many vendors didn't allow photography. One vendor accused me of takin pictures of her booth, even though I just passed the shop camera in my hand. She even demanded to see the photos in my camera. I knew I really didn't have to show her anythign if didn't want to, even though the laws of photo shooting are more strickt than in Finland. Still I wanted to avoid any loud incident.

 I bumped to a customer of mine at the marché and told her "See, I todl you we will meet during the weekend!"



Markkinoiden jälkeen menin katsomaan tätä rautaista ladya. Asun Odeonin lähellä messumatkoillani ja harvoin näen edes vilahdusta Eiffel-tornista, joten nyt päätin mennä vähän lähemmäksi. Kerran, todella kauan aikaa sitten olen ollut tornin huipulla (kavuttuani 1. kerrokseen jalan, kun hissi oli rikki...).

After the market I went to see the Iron Lady of Paris. My htoel is near Odeon and Eiffel tower can't be seen from there, so there can be man visits to Paris when I don't see even a glimpse of Eiffel tower.




Eiffel-tornilta ajoin bussilla Maraisiin, jossa söin kivan pikku ravintolan terassilla Sainte Catherine marche-aukiolla.

From Eiffel Tower I took a bus to Marais and had a dinner in a nice little restaurant in Sainte Catherine marche.



Sitten olikin aika suunnata Seinen rantoja pitkin hotellille ja valmistautua tämän viikon messuihin.

Then it was time to head to the hotel by banks of Seine and get ready for the fairs of this week.

11 kommenttia :

  1. Tätä on odotettu! :-)
    Pieni irtiotto siis onnistui ja pääsit välittämään meille ihania tunnelmia kuvien kautta. Kiitos!

    Voi kääk tuota tupakoivaa lintua! :-D
    Ja olipa ärsyttävä puodinpitäjä. Ei kauheasti yllätä, että ei vaivautunut edes pyytämään anteeksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin jo lauantaina jotta sain viikonlopun vapaata. Muuten kun ei oikein kaupungille ehdi. Tätäkin kirjoitan junassa 10 messupäivän jälkeen.

      Poista
  2. Notre Damesta nappaamasi kuva on upea! Siis toi ihan viimeinen kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailin sitä istuessani yhden hengen picnicillä sir joen toisella puolella

      Poista
  3. Mitä täällä laki sanoo kuvaamisesta ja oikeuksista...apua, olen spruutannu aika huolettomasti. Yhdessä puistossa joku mummo tuli mulle höpöttämään kun kuvasin kukkia, enhän mä mitään tajua ku en ranskaa osaa mutta näytin mitä olin kuvannut jos hän oli huolissaan että olin kuvannut häntä ja kukkiahan siellä vaan oli. Voi olla että rouva puhui ihan muuta mutta nyt alkoi kiinnostaan vielä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisten ja liikkeiden kuvaamisessa lait ovat tiukemmat, Suomessahan saa julkisilla paikoilla kuvata aika vapaassti ja myös julkaista kuvia.

      Myyjille tai liikkeiden omistajille ei ole pakko näyttää kuvia, eiväthän he ole viranomaisia. Harva varmaan soittaa poliisia (ja tulisiko poliisi edes), vaikka protestoisivatkin äänekkäästi, toinen juttu toki on, haluaako herättää huomiota. Markkinoilla on kyllä paljon kivaa nähtävää ja kuvattavaa, ei ihan ilman kameraa ei tarvitse lähteä.

      Poista
  4. Pitäisköhän mennä tuonne markkinoille sunnuntaina, näyttää että on kaikkea ihanaa tavaraa. Toisaalta jos ei menis ei tuis ostettua mitään....pitää googlata löydänkö tietoa missä ne on. Pitää muistaa pitää kamera piilossa jos menee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clignancourtin aseman lähellä la- ma. Osa myyjistä antaa kuvata. Hauska paikka,lukuisia eri markkinoita kymmenine kuvineen, päivä mene helposti.

      Poista
  5. Ihania kuvia oot saanut napattua, tuo viiksiseinäkin ihan mainio :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin hauska puoti; nukenpäistä vanhoihin kuviin, vanhoja kirjaimia, mainoksia jne. löytyy myös. Anopille lähti mukaan metallineen vanha madonnapatsas joululahjaksi

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.